Jonathan Kooman

Organist  |  Musicus

Jonathan Kooman is cultureel organist van de Grote- of St. Maartenskerk te Tiel (Bätz-Witte, 1854) en kerkmusicus van de Protestantse Gemeente te Wageningen (De Graaf, 1961 en Flentrop, 1955).

 

Hij is vaste begeleider van het Tiels Vocaal Ensemble. Daarnaast begeleidt hij regelmatig andere koren en solisten (orgel, orgel-continuo en piano) en speelt solo orgelconcerten, zowel in binnen- als buitenland. Zo gaf hij concerten in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.


Jonathan is lid van de “Commissie orgelconcerten St. Maartenskerk Tiel” en organiseert jaarlijks een (internationale) concertreeks.

 

Als koorbegeleider heeft hij ruime ervaring in het begeleiden van werken van o.a. Keiser (Markus Passion), Pergolesi (Stabat Mater), Buxtehude (Cantates), Bach (Johannes Passion, Weihnachtsoratorium, Magnificat, Cantates), Händel (Messiah, Coronation Anthems), Purcell (Funeral sentences), Mozart (Requiem), Vivaldi (Gloria, Magnificat), Liszt (Missa Choralis, Via Crucis), Rossini (Petite Messe Solennelle), Schonenbeek (Stabat Mater) en Engelse koormuziek.